marți, 10 iulie 2012

tofu

Pentru că acum ceva vreme am vorbit despre laptele de soia, m-am gândit că ar fi potrivit să vă povestesc şi despre tofu, care se obţine foarte uşor din laptele de soia preparat în casă. Reţeta am descoperit-o tot în cartea Elenei Pridie şi sună cam aşa:

ingrediente
2 l lapte de soia 
sucul de la o lămâie
sare

Se pune laptele la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă sucul de la o lămâie şi se mai lasă la fiert încă 10 minute la foc mic. După cele 10 minute, treceţi compoziţia printr-un tifon şi lăsaţi brânzica obţinută la răcit. După ce s-a scurs bine şi s-a răcit, o puteţi modela în voie şi-i puteţi adauga ce aromă doriţi. Eu am pus doar sare. Este tartinabilă şi stă cam 2 zile la frigider. 



Trebuie să ştiţi că tofu este foaste sănătos, este o sursa de proteine, magneziu, calciu, fier, omega 3 si sodiu. E slab în grăsimi, uşor de digerat si foarte saţios. 


2 comentarii:

Diana Marks spunea...

looks great! thanks for sharing!

Please support my up and coming blog about life and fashion in Los Angeles by following it on Bloglovin ;) I can follow you back if you want ;)

LA By Diana Live Magazine

Diana spunea...

thanks for stopping by, Diana!

I followed you on Bloglovin...

keep on blogging! kisses from Romania!

Trimiteți un comentariu