Pentru că acum ceva vreme am vorbit despre laptele de soia, m-am gândit că ar fi potrivit să vă povestesc şi despre tofu, care se obţine foarte uşor din laptele de soia preparat în casă. Reţeta am descoperit-o tot în cartea Elenei Pridie şi sună cam aşa:
Se pune laptele la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă sucul de la o lămâie şi se mai lasă la fiert încă 10 minute la foc mic. După cele 10 minute, treceţi compoziţia printr-un tifon şi lăsaţi brânzica obţinută la răcit. După ce s-a scurs bine şi s-a răcit, o puteţi modela în voie şi-i puteţi adauga ce aromă doriţi. Eu am pus doar sare. Este tartinabilă şi stă cam 2 zile la frigider.
ingrediente
2 l lapte de soia
sucul de la o lămâie
sare
Se pune laptele la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă sucul de la o lămâie şi se mai lasă la fiert încă 10 minute la foc mic. După cele 10 minute, treceţi compoziţia printr-un tifon şi lăsaţi brânzica obţinută la răcit. După ce s-a scurs bine şi s-a răcit, o puteţi modela în voie şi-i puteţi adauga ce aromă doriţi. Eu am pus doar sare. Este tartinabilă şi stă cam 2 zile la frigider.
2 comentarii:
looks great! thanks for sharing!
Please support my up and coming blog about life and fashion in Los Angeles by following it on Bloglovin ;) I can follow you back if you want ;)
LA By Diana Live Magazine
thanks for stopping by, Diana!
I followed you on Bloglovin...
keep on blogging! kisses from Romania!
Trimiteți un comentariu