miercuri, 23 noiembrie 2011

A P A


Am primit mai demult un mail despre efectul apei asupra organismului nostru. L-am citit şi m-am gândit că ar fi interesant să-l citiţi şi voi mai ales că acum ceva vreme am mers la o zi de naştere însoţită de o durere groaznică de cap. Nu aveam niciun medicament la mine, dar am băut aproape 2 litri de apă. Nu cafea, nu ceai, nu suc, ci apă. Şi mi-a trecut... Surprinzător, nu-i aşa?


Important este şi ce alegem când vrem să cumpărăm o sticlă de apă. Olivia Steer spune pe blogul ei că "reziduu sec" este parola. Apele care au cel mai mic indice de reziduu sec (în jur de 50 TDS) sunt cele potabile. Din testele făcute de ea, premiantele sunt Bilbor şi Devin.

 Iată şi textul primit pe mail: 


"Apa are puterea magică de a da  naştere tuturor lucrurilor şi de a păstra informaţia. In stadiul de faţă, suntem aproape în totalitate apă, după  naştere suntem peste 80 la sută apă, apoi suntem 70 la sută apă, pentru ca, dupa vârsta de 60 de ani, să devenim apă tot mai puţin. Ce se întâmplă când suntem doar 50 la sută apă? Ne ridicăm la ceruri! De ce nu putem trăi fără apă?" Masaru Emoto
Ce se întâmplă în corp când bem sau nu bem apă?

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat în trecut într-un  context politic în India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete", a observat în închisoare că, atunci când arestaţii beau apă, multe dintre durerile corpului fizic dispăreau. Mulţi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea că sunt cauzate de stresul din închisoare. A început să-i trateze pe  aceştia cu diferite feluri de apă: apă sărată, apă dulce, apă amară şi surpriza colosală era că, în 90 la sută din cazuri, spasmele stomacului dispăreau. Medicul a constatat că nu toate simptomele erau cauzate de stresul din închisoare, dimpotrivă; 90 la sută din ele erau cauzate de deshidratare. Observând faptul că apa avea aceste efecte, el şi-a spus că nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Când a fost eliberat, el a înfiinţat o clinică şi a efectuat nenumărate studii, vindecând şi mulţi bolnavi. 
Ce se întâmplă în corp când bem apă?

Ralph Vornehm a prezentat componenţa de apă a fiecărui organ din corpul omenesc, începând cu celulele, sângele, neurotransmiţătorii şi terminând cu organele mai mari. Creierul are în componenţa sa 90 la sută apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele către toate organele cu viteze uluitoare. De asemenea, neurotransmiţătorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - conţin tot 90 la sută apă. Este de înţeles de ce, când nu bem apă, nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete. 

Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit corect mesajul  "mi-e sete", astfel încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile (şi ele semnale de deshidratare) şi patologia multor organe.

Ralph Vornehm a spus că "celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru ca înoată în apă, la fel ca şi nervii". Când apa din corp este murdară, ce se întâmplă? Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică.  Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de hidratare.

Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se îmbracă într-o peliculă protectoare, ca o cremă, care împiedică uscarea. Ce este această peliculă? Surpriză. Este colesterol. Corpul nostru se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile  efectuate au arătat că, în 90 la sută din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apă corect, ceea ce înseamnă că în 90 la sută din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.
 
Studiile făcute pe celulele canceroase au arătat că acestea nu mai  comunică între ele. Imaginile  prezentate de Ralph Vornehm arată că celulele deshidratate se află într-un  fel de sferă întunecată, după care devin mutante şi se ajunge la cancer.
Sarea este foarte importantă pentru organism, pentru că aceasta  efectuează schimbul la nivel celular; apa merge în celulă şi în afara ei cu ajutorul sării.
Această înseamnă că a bea apă şi a avea săruri naturale în organism este vital  pentru sănătatea celulară. Pentru  a se hidrata, sângele trage apa din organele vitale.  
Ce se întâmplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apa înainte  de masă (o cană, cu o jumătate de oră înainte de masă)? Nu trebuie sa bem  apă în timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv, iar sângele este compus 80 la sută din apă. Sângele  trebuie să absoarbă tot soiul de componente vitale pentru sănătatea sa.
Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie  hidratat corect înainte de masă.  Altfel, sângele se îngroaşa si de aceea,  pentru a se hidrata trage apa din corp. Remarcăm, aşadar, că în organismul nostru fiecare celulă, fiecare  componentă "luptă" pentru a-şi întreţine viaţa proprie, ceea ce  face ca, în ultimă instanţă, să conducă spre viaţa întregului organism.

Sângele nu face excepţie de la acest principiu, aşa încât - iată - vedem de ce este atât de important să bem apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Sângele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza  procesul de digestie, iar corpul va rămâne sănătos.

"Sunt oameni care tuşesc, îi apasă inima sau au colici dupa masă.  Acele organe care ne dor dupa ce mâncam sesizează că nu au destulă  apă", spune Ralph Vornehm.
Cercetările efectuate arată că 90 la sută din durerile de stomac sunt  cauzate de deshidratare. Oamenii care au mişcări greoaie sau cei "cu faţă împietrită" au o proastă funcţionare a nervilor  cauzată de lipsa apei în corp. La nivelul  cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Dacă cartilagiul este deshidratat,  începe sa pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeaşi măsură şi multe dintre durerile de  oase, precum şi sindromul de alunecare al discului lombar sunt căi de deshidratare.

Ce se întâmplă când luăm un calmant pentru dureri sau când avem un şoc? Luăm calmantul cu apă şi ni se dă apă când suntem în stare de şoc. De  fapt, când iei un calmant pentru durere, ceea ce calmează durerea este apa,  nu calmantul. 90 la sută din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apă!". Studiile arată că tensiunea arterială mare, problemele legate  de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp.
Presupunem, însă, că durerile sunt mai mult decât o rugăminte ce corpul ne-o trimite. Durerea trebuie să fie un mare strigăt de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete !"

2 comentarii:

Mucegai spunea...

Hmm, slab documentat si argumentat articolul cu pricina. Am citit mailul ala. Pe net circula tot soiul de tampenii. Asta nu pare chiar tampenie insa cam seamana a poveste cu ceva reclama in ea. Bilbor si Devin, nu?! Subliniate intre alte produse.

Diana spunea...

Sincera sa fiu, planul meu e sa investesc pe viitor intr-un sistem din acela cu osmoza inversa. Astfel scap de toate "apele" de prin magazine cu sau fara reclame.

Trimiteți un comentariu