Important este şi ce alegem când vrem să cumpărăm o sticlă de apă. Olivia Steer spune pe blogul ei că "reziduu sec" este parola. Apele care au cel mai mic indice de reziduu sec (în jur de 50 TDS) sunt cele potabile. Din testele făcute de ea, premiantele sunt Bilbor şi Devin. Iată şi textul primit pe mail: "Apa are puterea magică de a da naştere tuturor lucrurilor şi de a păstra informaţia. In stadiul de faţă, suntem aproape în totalitate apă, după naştere suntem peste 80 la sută apă, apoi suntem 70 la sută apă, pentru ca, dupa vârsta de 60 de ani, să devenim apă tot mai puţin. Ce se întâmplă când suntem doar 50 la sută apă? Ne ridicăm la ceruri! De ce nu putem trăi fără apă?" Masaru Emoto Ce se întâmplă în corp când bem sau nu bem apă? Independent de Masaru Emoto, un medic arestat în trecut într-un context politic în India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete", a observat în închisoare că, atunci când arestaţii beau apă, multe dintre durerile corpului fizic dispăreau. Mulţi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea că sunt cauzate de stresul din închisoare. A început să-i trateze pe aceştia cu diferite feluri de apă: apă sărată, apă dulce, apă amară şi surpriza colosală era că, în 90 la sută din cazuri, spasmele stomacului dispăreau. Medicul a constatat că nu toate simptomele erau cauzate de stresul din închisoare, dimpotrivă; 90 la sută din ele erau cauzate de deshidratare. Observând faptul că apa avea aceste efecte, el şi-a spus că nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Când a fost eliberat, el a înfiinţat o clinică şi a efectuat nenumărate studii, vindecând şi mulţi bolnavi.
Sarea este foarte importantă pentru organism, pentru că aceasta efectuează schimbul la nivel celular; apa merge în celulă şi în afara ei cu ajutorul sării.
Ce se întâmplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apa înainte de masă (o cană, cu o jumătate de oră înainte de masă)? Nu trebuie sa bem apă în timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv, iar sângele este compus 80 la sută din apă. Sângele trebuie să absoarbă tot soiul de componente vitale pentru sănătatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sângele se îngroaşa si de aceea, pentru a se hidrata trage apa din corp. Remarcăm, aşadar, că în organismul nostru fiecare celulă, fiecare componentă "luptă" pentru a-şi întreţine viaţa proprie, ceea ce face ca, în ultimă instanţă, să conducă spre viaţa întregului organism. Sângele nu face excepţie de la acest principiu, aşa încât - iată - vedem de ce este atât de important să bem apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Sângele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va rămâne sănătos. "Sunt oameni care tuşesc, îi apasă inima sau au colici dupa masă. Acele organe care ne dor dupa ce mâncam sesizează că nu au destulă apă", spune Ralph Vornehm. Cercetările efectuate arată că 90 la sută din durerile de stomac sunt cauzate de deshidratare. Oamenii care au mişcări greoaie sau cei "cu faţă împietrită" au o proastă funcţionare a nervilor cauzată de lipsa apei în corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Dacă cartilagiul este deshidratat, începe sa pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeaşi măsură şi multe dintre durerile de oase, precum şi sindromul de alunecare al discului lombar sunt căi de deshidratare. Ce se întâmplă când luăm un calmant pentru dureri sau când avem un şoc? Luăm calmantul cu apă şi ni se dă apă când suntem în stare de şoc. De fapt, când iei un calmant pentru durere, ceea ce calmează durerea este apa, nu calmantul. 90 la sută din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apă!". Studiile arată că tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp. Presupunem, însă, că durerile sunt mai mult decât o rugăminte ce corpul ne-o trimite. Durerea trebuie să fie un mare strigăt de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete !" |
2 comentarii:
Hmm, slab documentat si argumentat articolul cu pricina. Am citit mailul ala. Pe net circula tot soiul de tampenii. Asta nu pare chiar tampenie insa cam seamana a poveste cu ceva reclama in ea. Bilbor si Devin, nu?! Subliniate intre alte produse.
Sincera sa fiu, planul meu e sa investesc pe viitor intr-un sistem din acela cu osmoza inversa. Astfel scap de toate "apele" de prin magazine cu sau fara reclame.
Trimiteți un comentariu