...poate fi extrem de periculos pentru sănătatea noastră să consumăm peşte crud?
Iată ce spune Laura pe blogul ei culinar:
Descoperit acum 35 ani, Anisakis Simplex este un parazit intestinal prezent la anumite mamifere marine ( foci, lei de mare, balene, delfini). Larvele acestui parazit pot fi gazduite de anumite tipuri de pesti: somon, merluciu, ton, ansoa, macrou. Ca sa evitam infectia cu acest periculos parazit trebuie sa curatam pestele imediat dupa ce l-am cumparat, deoarece parazitul traieste in intestinul pestilor si nu trebuie sa consumam niciodata peste crud fara sa-l congelam inainte la -30°C pentru 15 ore.
Acest parazit este distrus prin coacerea completa a pestelui sau prin congelare.
Prezenta acestui parazit nu este destul de cunoscuta si tocmai de aceea am considerat necesara aceasta introducere. Daca mergeti la restaurant si comandati carpaccio de somon sau ton sau orice alt preparat unde pestele nu necesita prelucrare termica, intrebati neaparat bucatarul daca pestele a fost congelat inainte de preparare. De asemenea, nu pregatiti absolut niciodata acasa retete cu peste crud fara ca acesta sa nu fie congelat inainte si daca-l prajiti sau coaceti la cuptor, asigurati-va ca este complet patruns.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu