vineri, 26 aprilie 2013

kuskus cu salată de alge şi avocado




Nu demult vă povesteam cât de haotice sunt zilele mele. Printre picături, încerc totuşi să nu-mi fac rău şi să mănânc cât mai sănătos posibil. Aşadar, nu pot decât să optez pentru mâncăruri făcute pe loc, rapid şi fără prea mari complicaţii. 

În acest scop vă aduc în atenţie algele. Le găsiţi la pachet, uscate, la orice magazin naturist, costă vreo 4 lei, iar dintr-o pungă puteţi găti de 3 ori pentru 2 persoane. Asta în cazul în care le combinaţi şi cu alte ingrediente aşa cum am procedat eu în reţeta de mai jos care are ca bază kuskus-ul peste care se am aşezat o salată de alge cu avocado. 

Pentru kuskus aveţi nevoie de:

70 gr kuskus/persoană peste care adăugaţi 140 ml de apă fierbinte. Dublaţi sau triplaţi cantitatea în funcţie de persoanele care vă vor acompania la masă. Acoperiţi vasul cu o folie alimentară şi aşteptaţi cam 5 minute până când kuskus-ul se umflă bine, după care veţi aera compoziţia cu furculiţa şi ... puţin unt. Nu uitaţi să gustaţi de sare.

Pentru salată aveţi nevoie de:

1 ceapă medie
1 roşie mare
1 avocado
30 gr tofu
1 mână de alge marine uscate, puse la înmuiat în apă rece cu vreo 20 de minute înainte de folosire
2 linguri sos soia
2 linguri ulei măsline
sucul de la o jumătate de lămâie

Tăiaţi primele 4 ingredientele cât de mărunt doriţi şi stropiţi-le din plin cu amestecul de sos de soia, ulei de măsline şi sucul de lămâie. Adăugaţi şi algele, amestecaţi bine şi lăsaţi mixul vreo 15 minute deoparte pentru ca aromele să se întrepătrundă. Enjoy!

2 comentarii:

sorina spunea...

Cred ca in primul rand ar trebui sa ne ingrijim de alimentele consumate,care ,din pacate ne otravesc si ingrasa in mod constant,as putea spune la fiecare masa. .Acest obiectiv se poate atinge prin consumul de alimente bio(eco),certificate ecologic,
Va recomand ,totodata sa incercati si cosmeticele bio,folosirea acestora este o alternativă sănătoasă, deoarece sunt foarte blânde cu pielea, putând fi folosite chiar și de persoanele care au alergii sau a căror piele este hipersensibilă demarand totodata un adevarat tratament naturist.

Diana spunea...

Sunt de acord! Asta ma straduiesc sa fac....

Trimiteți un comentariu