miercuri, 14 noiembrie 2012

unde au dispărut poveştile?


sursa foto

Aseară mă uitam la tv la Vocea României şi am fost surprinsă la un moment dat când doi dintre concurenţi au primit de cântat tema muzicală a celebrului film de animaţie Beauty and the Beast şi niciunul dintre cei doi (18 ani, respectiv 26 ani) nu a auzit nici măcar o dată această melodie, nu ştiau nici măcar că e o poveste în spatele acestei melodii. Oi fi eu bătrână, dar nici chiar aşa. Cred cu putere că sunt unele lucruri pe lumea asta care nu au vârstă, lucruri pe care nu le poţi da uitării sau peste care nu poţi să treci fără să pierzi o piesă importantă din întregul puzzle care te face om. Sunt nişte etape în copilărie care nu trebuie ratate, când povestea e poveste şi ea trebuie citită cu voce tare la ceas de seară. Noroc că cei de la Hollywood au scos în ultima vreme filme adaptate despre Albă ca Zăpada (aveţi pe blogul Andreei o postare în acest sens) că altfel, probabil, generaţiile care vin după noi, vor uita şi acest binecunoscut personaj. M-a întristat mult ideea asta, îmi pare sincer rău că tineretul nu mai citeşte şi regret din suflet că proaspetele mămici nu le oferă copiilor aceste dovezi deosebite de dragoste care sunt basmele. 

Vă ofer mai jos cadoul minunat interpretat de Angela Lansbury care-i dă o notă de poveste cum nu ştiu dacă am mai auzit vreodată. Enjoy!

2 comentarii:

Tomata spunea...

O fosta colega de-a mea de serviciu m-a rugat odata sa ii iau de pe net toate desenele Disney pentru a le pastra in arhiva personala. Pentru a le arata copiilor ei cand timpul va veni. I le-am luat si i le-am scris pe niste CD-uri, dar acum se gasesc si de cumparat, deci nu-mi fac probleme ca n-o sa am de unde sa le arat copiilor mei povestile cu care am crescut eu. Ma refer la desene. Ca povestile citite, le vor cunoaste cu siguranta :)
pe mine inca ma fascineaza lumea asta si cred ca intotdeauna ma va fascina.

Diana spunea...

In fiecare an de Craciun ma uit la cate un desen animat de genul asta... E pacat sa uitam de povesti doar pentru ca suntem adulti, nu-i asa?

Trimiteți un comentariu