luni, 31 octombrie 2011

Bill Gates şi cele 11 reguli

Bill Gates a ţinut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu le-au învăţat si nu le vor învăţa la şcoală, discurs pe care eu l-am găsit peste tot pe internet... Enjoy!
 
Regula nr. 1: Viata nu e dreapta – obisnuieste-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea putin îi pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva ÎNAINTE de a fi multumit de tine însuti.

Regula nr. 3: Nu vei câstiga 60.000$ pe an de îndata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon în masina decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Daca crezi ca profesorul tau e sever, stai sa vezi când o sa ai un sef!

Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.

Regula nr. 6: Daca o dai în bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai smiorcai în legatura cu greselile tale, ci învata din ele.

Regula nr. 7: Înainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atât de plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunându-le  cât de grozav te crezi. Asa ca înainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tai, încearca sa-ti despaduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate ca scoala ta a scapat de învingatori si învinsi, însa viata NU. În unele scoli au abolit corigentele si elevul poate încerca de câte ori vrea el sa dea raspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Regula nr. 9: Viata nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori îi intereseaza sa te ajute sa “te gasesti”. Faci asta în timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viata reala. În viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu.

Regula nr. 11: Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.
 
 

2 comentarii:

Cristiana spunea...

imi place, a reusit sa puna punctul pe i

Diana spunea...

Da, şi eu aşa zic.

Trimiteți un comentariu