marți, 27 noiembrie 2012

poveste de crăciun 2



În capitolul de azi m-am gândit să vin cu poveşti despre obiceiurile mele de Crăciun. Am încropit pe fugă lista de mai jos chiar zilele trecute. Nu mi-a luat foarte mult să o schiţez şi în plus m-a făcut foarte fericită.

Aşadar, în fiecare an:
  • la începutul lunii decembrie, prietena surorii mele mă cadoriseşte cu o coroniţă de brad, minunat decorată şi frumos mirositoare pe care o aşez pe uşa de la intrare (pe dinăuntru, bineînţeles). Dragă Erika, deşi ştiu că eşti foarte ocupată, sper să nu mă uiţi anul ăsta! :)
  • îmi cumpăr Goodfood de decembrie. Nu cumpăr niciodată revista asta în timpul anului. Doar în decembrie. Ador paginile cu aromă de sărbătoare. 
  • fac o listă cu dulciurile pe care le voi face de Crăciun după ce studiez în detaliu cărţi de bucate, notiţe cu reţete şi site-uri de bucătărit. Anul ăsta am să v-o arăt şi vouă. 
  • încerc să-mi cadorisesc bradul cu o decoraţiune handmade. În general, le fac eu. Să nu credeţi că sunt decoraţiuni de unică folosinţă. Nu. Le folosesc în fiecare an şi sunt parcă tot mai frumoase cu trecerea timpului. 
  • când încep să cumpăr portocale, le decojesc cu mare grijă. Coaja se transformă în cele mai aromate decoraţiuni de brad. Le puteţi vedea pe cele de anul trecut aici. La fel se întâmplă şi cu ardeii iuţi roşii sau portocalii. 
  • mă uit la un desen animat de Crăciun. Ador A Christmas Carol, The Grinch etc. 
  • ascult Spărgătorul de nuci al lui Tchaikovsky. Este singurul care mă inspiră în acele momente. 
  • fac cadouri ronţăibile. În cadourile de Crăciun strecor mereu ciocolată de casă, mini-cozonaci, grisine de casă, bomboane etc. Astea intră pe lista despre care vă vorbeam mai sus. 
 

4 comentarii:

Erika S. spunea...

Coroniţa va veni cu siguranţă în jur de Moş Nicolae. Anul acesta ceva mai diferit, sper să-ţi placă. Doar ai fost cuminte, nu ?

Diana spunea...

Am fost cea mai cuminte, asa ca o astept cu mare nerabdare....

Mimoza spunea...

frumoase obiceiuri!

eu in fiecare an ma uit cu vreo 2 zile inainte de craciun la Love Actually :)

Diana spunea...

Ah si eu sunt un fan al acestui film! Ar suna chiar bine pe lista mea de obiceiuri de Craciun!

Trimiteți un comentariu