vineri, 7 septembrie 2012

drama unui 35

sursa foto
Pentru mine mersul la cumpărat de încălţări e o dramă, un chin şi o umilinţă. Am trecut prin tot felul de faze, am cumpărat şi pantofi ieftini şi scumpi, şi mai mari decât îmi trebuiau şi mai mici (asta din pură disperare), am comandat şi de pe internet în speranţa că voi găsi la un moment dat un cotlon anume de unde să pot achiziţiona oricând şi pentru orice sezon încălţăminte pe mărimea mea. Şi dacă nu s-a înţeles din titlu, mărimea mea de om adult, trecut de 30 de ani, e 35.
 
Am auzit de toate în magazinele de încălţăminte, de la "încercaţi la raionul de copii" până la "staţi liniştită că merge şi cu o şoseată mai groasă" asta în condiţiile în care încercam cu mare disperare o pereche de sandale. Deci, doamnele vânzătoare nu sunt deloc compătimitoare, uneori se şi amuză copios pe seama mea şi a picioarelor mele. 
 
Odată m-am dus să-mi caut o pereche de balerini, tot magazinul era plin de balerini ce începeau de la mărimea 37, am încercat tot ce se putea cu gândul că poate e calapodul altul sau că poate încap în ceva, în orice, şi am dat de o pereche de balerini care-mi păreau mici, numai buni pentru triezecişicinciul meu cel nerăbdător, doar că balerinii ăştia erau în vitrină, aşadar am băgat mâna să-i scot de acolo şi când aproape am reuşit, aud o voce piţigăiată ce venea fix din partea celaltă a magazinului : "nu umblaţi acolo, ăia sunt 34, la ce vă trebuie". Le-am dat drumul şi mi s-a rupt inima. Toată lumea se uită la mine de parcă aş fi vrut să fur. Of, şi acum mă mai gândesc că poate îmi erau buni. Deşi puţin probabil, really. 
 
Aşadar, surori mici în picioare, adunaţi-vă şi spuneţi tuturor povestea cotlonului fermecat plin de încălţări pitice şi comode!

5 comentarii:

Gratiela spunea...

Exact asta e si drama mea :)) Ma uit in magazine la sandale si pantofi frumosi, la pantofi cu toc (ca deh, la copii din astia sigur nu gasesc)....si zambesc cu jumate de gura cand perechea superba de pantofi cu toc sunt cumparati de o prietena. Uneori ma rog de cunoscuti sa-i cumpar, sa simt putina satisfactie;))) Mai nou numai pe la copii umblu, desi la tocuri trebuie sa inghesui inca o talpa ca sa imi stea in picior:))

Diana spunea...

Mda, e foarte greu. De asta am si scris despre asta, poate stie cineva unde se pot face incaltari la comanda. :)

Cosmin spunea...

Destul de complicat, cam asa sunt si eu:))

Dena spunea...

In Timisoara magazinul Essenza face pantofi pe comnda, ii gasesti si pe facebook.

Diana spunea...

da? merci mult! chiar am sa ma interesez.

Trimiteți un comentariu