joi, 22 martie 2012

brânză şi lapte din nuci

Am găsit reţeta asta la mihachu şi deşi trebuie să te apuci de ea cu timp și liniște în suflet, mi-am zis că trebuie să o încerc. A durat vreo 3 zile ca să pot gusta rezultatul final, dar a meritat. Mi-au ieșit vreo 2 pahare bune cu lapte de nuci și 4 boțuri de brânză. La final, am ales să le combin cu ce aveam proaspăt prin frigider și au ieșit atât de bune încât până și omul de lângă mine a ronțăit câteva tartine bune cu brânză de nuci. 

Tot ce vă trebuie pentru rețeta asta sunt nuci şi ceva timp. Dacă nu mă înșel mihachu a folosit migdale, eu am avut nuci din grădina cu minuni și arbori feluriți a mamei mele. Cred că am pus la hidratat jumătate de kilogram de nuci. Le-am lăsat cam 48 de ore, după care le-am curățat de pielițe. Trebuie să vă spun din start că dacă nu aveţi răbdare, nu vă apucaţi de treabă. Dacă totuţi insistaţi şi săriţi pasul ăsta, trebuie să ştiţi că rezultatul va purta gustul ușor amărui al pieliței. 



După ce am curățat nucile, le-am măcinat, iar pasta rezultată am lăsat-o la scurs o noapte învelită în tifon. A doua zi, am băut cu poftă paharul cu lapte şi am împărțit brânzica rezultată în 4. Am combinat fiecare parte cu ce mi-a picat la îndemână: 1 parte cu salată verde și ceapă mărunțite la grămadă, 1 parte cu gogoșari puși pe iarnă în ulei, 1 parte cu vinete puse pe iarnă în ulei, 1 parte cu roșii. Am păpat cremele de brânză cu felii de pâine prăjită și biscuiți sărați făcuți în casă. Un vis, ce mai!

6 comentarii:

Mimoza spunea...

ihmmmm! deja imi ploua in gura!

Diana spunea...

Oai, da, si mie... Tura viitoare am sa incerc si cu alte nuci, eventual migdale. Cred ca o sa fie si mai bun.

Anonim spunea...

Intr-adevar iti trebuie timp dar arata tentant
Si nu e prea concentrat gustul laptelui?

Diana spunea...

Am sa fiu sincera... Gustul laptelui imprumuta mult din gustul nucilor. Ideea e ca atunci cand il bei sa nu te astepti sa simti gust de lapte de vaca pentru ca n-ai sa poti psihic sa accepti cu sufletul deschis paharul cu lapte de nuca. Eu asa am patit la inceput. Acum imi e chiar ok. Am facut si iaurt din nuci si a fost ok, mai dureaza totusi putin pana sa ma obisnuiesc in totalitate cu ideea.

Anonim spunea...

Ei, eu asa reactionez si la laptele din soia.
Initial mi s-a parut prea dulce , l-am baut cu retineri :)
Acum m-am obisnuit cu el si consum cam o cana sau doua pe saptamana, nu mai mult

Diana spunea...

Da, şi mie mi s-a părut cam dulce! Beau cam un litru pe săptămână. Mi-am cumpărat zilele trecute boabe de soia şi am să încerc să-mi fac un litru de lapte să văd cum e. Am citit că e destul de fad dacă nu-l îndulceşti sau dacă nu-l serveşti cu banane sau căpşuni...

Trimiteți un comentariu